Skip to content
Earthscape
Earthscape
Earthscape
6042576a6ec95d86059b4cc2 IMG 2763
6042576908dbd909066f32ef IMG 2766
6042576969089e38bf7379fc IMG 2849
604257686f845968afdb2850 IMG 2873
60425769830b0ba52302075f IMG 2909
Earthscape
604257692a62f8b3d45e092e IMG 2814
Earthscape
Earthscape
604257699469dd345eee870a IMG 2776
Earthscape
Earthscape
Earthscape
Earthscape
6042576a6ec95d86059b4cc2 IMG 2763
6042576908dbd909066f32ef IMG 2766
6042576969089e38bf7379fc IMG 2849
604257686f845968afdb2850 IMG 2873
60425769830b0ba52302075f IMG 2909
Earthscape
604257692a62f8b3d45e092e IMG 2814
Earthscape
Earthscape
604257699469dd345eee870a IMG 2776
Earthscape
previous arrow
next arrow
Earthscape
Earthscape
Earthscape
6042576a6ec95d86059b4cc2 IMG 2763
6042576908dbd909066f32ef IMG 2766
6042576969089e38bf7379fc IMG 2849
604257686f845968afdb2850 IMG 2873
60425769830b0ba52302075f IMG 2909
Earthscape
604257692a62f8b3d45e092e IMG 2814
Earthscape
Earthscape
604257699469dd345eee870a IMG 2776
Earthscape
previous arrow
next arrow

Country-Side Oasis

The theme for this project was to be a minimalist, contemporary, linear design with a grand scale and had to evoke the same feeling as a resort in Costa Rica, which the clients had previously visited. The new design also had to deal with a severe grade change, all while conforming to the GRCA regulations.

To accomplish this task, a raised fibreglass pool was installed and retained by a rough sawn cedar timber wall, which was engineered with a double set of tiebacks. To create the wanted resort look, half of the pool deck was installed using composite decking. This boardwalk decking also hides the automatic pool cover. The existing boulders and armor stones were reclaimed in the new design to form a new fire pit area and also help with retaining the large woodland garden.

Access into the pool space is established with long inviting steps. Natural Indiana Sandstone material was used for the coping and sits on top of premium-precast walls and steps. The natural stone was then carried throughout the rest of the design and makes up the remaining square cut stone patios.

A new composite deck was installed under the existing second story deck to double as an additional entertaining space. The pool equipment storage room is also located under the deck and was created using the same material as the pool boardwalk. The composite boards are installed horizontally and the door is seamlessly integrated using custom hinges.

The new landscape is wired for lighting, sound and security, all controlled via smartphone. These added features are implemented throughout the low-maintenance, multi-seasonal gardens and complete the requested appearance. The clients are now pleased they can walk out into their own backyard resort.

5ff6ed0c7d4fb556731f2528_earthscape-logo-p-500

Homeowners who value creative design and exceptional craftsmanship, trust Earthscape’s simple step-by-step process to transform an outdated or non-functional landscape into an exceptional outdoor escape.

Website developed & managed by Grey Owl Marketing